Asztrojóga-képzés

Asztrojóga-képzés


- Mindig is érdekelt az asztrológia, és hogy nap mint nap hogyan hatnak ránk a bolygóállások, és az évkör aktuális energiái?

- Szívesen alkalmaznád az asztrológia tudását és lehetőségeit a jógaórádon?

- Szeretnél jobban érteni magadhoz, és azokhoz a tanítványokhoz, akikkel kapcsolódsz?

- Szívesen megismernél egy olyan módszert, ahol az asztrológia és a jóga – e két ősi tudás – összeforr, és kéz a kézben támogatják a mindennapjaid?

- Szeretnéd érteni, hogy hogyan integráld jól az életedben és a mindennapjaidban mind a 12 jegyet?

- Szeretnél közelebb kerülni az asztrológia által saját magadhoz, gyermekedhez?

- Szívesen része lennél egy vidám csapatnak, tele játékkal, nevetéssel, önismerettel?

- Szeretnéd sok-sok ismerettel bővíteni a tudásodat, és új színeket vinni a jógaórádba?

- Szeretnél egy olyan kulcsot a kezedben, ahol a megszerzett tudás nem determinál téged vagy másokat, hanem rávilágít a végtelen lehetőségek tárházára, de mégis személyre szabottan?

Ha a válasz IGEN, akkor itt a helyed ezen a képzésen!

HOGYAN ÉPÜL FEL A KÉPZÉS?

Az Asztrojóga egy 12 alkalomból álló képzés, mely az asztrológia tudástárát integrálja a mindennapi élet és a jóga mentén. Mély elméleti és gyakorlati tudáshoz juttat hozzá, ami által jobban tudsz kapcsolódni nem csak saját magadhoz, de a hozzád járó tanítványokhoz is. A képzési napok havonta kerülnek megrendezésre azért, hogy a jegynek megfelelő hullámhosszra helyezkedve mindenki maga is megtapasztalhassa egy-egy zodiákus aktuális hatását.

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

Először azt gondoltam, hogy egyértelműen egy gyerekjóga képzést szeretnék, de aztán rájöttem, hogy a felnőttek ugyanannyira szeretnek játszani, ezért olyan módon állítottam össze és úgy integráltam a képzést, hogy mind gyerekjóga órán, mind pedig felnőtt jógaórán hasznosítani lehessen. A gyerekeknek 12 vagy 24 alkalmas asztrojóga órát lehet kínálni a képzés anyagából, még a felnőtteknek 12 vagy 24 alkalmas felnőtt jógaórát mesés-játékos hangulatban.

MIT FOGSZ KAPNI PONTOSAN AZ ASZTROJÓGA KÉPZÉSEN?

- 12 db asztro-jóga órát, amiben lesz:

- az asztrológiai jegyekhez kapcsolódó MESEjóga (60-90 perc)

- hangtáljóga

- hangtálas asztrológiás relaxációk

- horoszkópos társasjáték

- önismereti feladatok

- Elméleti tudást a 12 jegyhez és az évkör szokásrendszeréhez igazítva

- Asztrológiai önismereti játékokat

- Népi játékokat a jegyekhez kapcsolódóan

- Gyerekasztrológiát a 12 napjegy és életkorok szerint bontva 0-18 éves korig

- Személyes jelenlétet, ami támogatja az önismereti beszélgetőköröket

MIÉRT LEHET HASZNOS EZ A KÉPZÉS FELNŐTT JÓGAOKTATÓKÉNT?

- Minden napnak megvan a maga feladata, és nagy segítséget jelent, hogy a hagyományok útmutatásai alapján rendet tudunk teremteni tennivalóink között és ezeket az idő változó természetéhez igazítjuk. A mindennapjainkban és a jógaórákon is figyelembe tudjuk venni az erők áramlását és az év során az állatövi jegyekben megélhető lehetőségeket. Ha megfigyeljük és megértjük a világban zajló folyamatokat és energia áramlásokat, akkor az életünk ritmusa a mindenség, a természet ritmusához igazítható, és ezáltal a külső és belső tér, az ember és a világmindenség összehangolható. Az asztrojóga olyan, mint egy utazás, ahol az állatövi jegyek által jelzett állomásokon és a jógán keresztül mélyebb célt és értelmet fedezhetünk fel életünkben! Minden állomás megtapasztalása és megértése növeli az önismeretünket, önazonosságunkat és bölcsességünket.

MIÉRT LEHET HASZNOS EZ A KÉPZÉS PEDAGÓGUSKÉNT VAGY SZÜLŐKÉNT?

- Minden szülőnek és pedagógusnak szívből ajánlom, aki szeretné tudni, hogy ki az a csodálatos gyermek, aki a családjukba vagy az osztályba érkezett. A gyermek horoszkópját ismerő, az abból áradó bölcsességet okosan használó szülő jutalma a boldog, kiegyensúlyozott csemete. Születési napjegyünkben csupa olyan érzelmet, törekvést, lehetőséget találunk, melyek nem valósultak meg, s lassan a felnőttek "bölcs" nevelése folytán elhalványodtak, kihunytak. Pedig ha a jegyünknek megfelelően kapunk segítséget, a gyermekkorunk sokkal kevesebb konfliktussal, frusztrációval telt volna, s rejtett tehetségeink sem maradnak kiaknázatlanul.

Akik nem élik meg csillagjegyeiket, azok olyanokká válnak, mintha a legszebb, legfontosabb színt, hangot, illatot kimosták volna az életükből. A megszületett gyermek valójában nem tabula rasa, és nem egy olyan üres lap, amit a szülőnek kell teletölteni saját rejtett vágyaival, elvárásaival. Ha a gyermeket olyanra kényszerítjük, amihez nincs útja kijelölve, akkor meghasonlottá, boldogtalanná válik. (Hány olyan tanítvánnyal találkoztam, akik szülői kényszer miatt választottak egy pályát, majd felnőtt korukban teljesen mással kezdtek el foglalkozni.) Ha azonban ismerjük a gyermek rejtett tehetségeit, a ma még szunnyadó, de a csillagjegyekből kiolvasható tulajdonságait, akkor azokat erősíthetjük, támogathatjuk.

A cél természetesen nem a tipizálás, determinálás vagy skatulyázás, hanem az erőforrások kiaknázása, egy-egy gyermek és személyiség alaposabb megértése, és sorsfeladataiban való segítése. Vannak, akik "tipikusan" viselik egy-egy zodiákus jellemzőit, és vannak, akik (más planéták és fényszögek behatási miatt) nem a legjellemzőbb képviselői az adott jegynek. Bárhogy is legyen, az asztrológia és a jegyek ismerete mindig a segítségünkre lehet a gyermekek és a felnőttek megértése szempontjából.

Pályafutásom alatt számtalanszor "ráhibáztam" azokra a mondatokra, amikor egy számomra ismeretlen ember jellemzése után az a mondat futott ki a számon, hogy: "véletlenül a párod nem bak napjegyű?" És a válasz pedig: "De-de, honnan tudtad". Ezek a saját tapasztalatok is arra engedtek következtetni, hogy márpedig vannak olyan közös viselkedésmintái az embereknek, amelyről beazonosítható a személyes asztrológiai napjegy. Az asztrológia iránti lelkes elköteleződésem sokszor segített a munkám során, és amikor még gimnáziumban tanítottam, akkor a saját diákjaim személyiségét vagy épp pályaválasztási szándékait, hezitációit, tanulásban való fejlődését, elakadását, problémáit jobban tudtam érteni az asztrológia szemüvegén keresztül, és ha segítségért fordultak hozzám, akkor rá tudtam világítani egy-egy elakadásukra. Az asztrológia ismerete a mindennapok megszervezésében is segítségünkre lehet, és osztályfőnökként mintegy globálisan látni tudjuk, hogy kire milyen feladatokat lehet és érdemes bízni. Ki díszítse a termet, ki locsolja a virágot, ki segítsen az osztálykirándulás szervezésében, kire lehet számítani, ha sportnapról, színjátszó körről, szavalóversenyről, süti sütésről, együttműködésről, bulizásról, kirándulásról van szó. És mint már említettem, ez nem skatulyázás, hiszen az aszcendensünk, a bolygóállások és fényszögek tovább finomítják egy-egy ember személyiségjegyeit, és még így sem biztos, hogy teljes képet kaphatunk valakiről, hiszen nem a csillagok uralnak minket, hanem olyan égi energiákat közvetítenek, amiket saját belátásunk szerint használhatunk. Éppen ezért nincs eleve elrendelt történés, a sorsunk alakítói mi magunk vagyunk, de az asztrológiai képletünk segítségünkre lehet utunk során.

MIÉRT JÓ A GYEREKEKNEK AZ, HA MINÉL HAMARABB MEGISMERKEDNEK AZ ASZTROLÓGIA TUDOMÁNYÁVAL?

- Középiskolai tanárként számtalanszor beszélgettem a tanítványaimmal az asztrológiáról, és nagyon szerették. Rengeteget kérdezgettek, és minden kérdésük által egyre közelebb kerültek magukhoz. A gyerekek (és a felnőttek is :)) folyamatosan keresik a választ arra, hogy kik ők, és mi az életfeladatuk. Az asztrológiával kapaszkodókat kaphattak, és végre el kezdték tudni definiálni magukat általa. Minden egyes jegynek megvannak az erősségei és a gyengeségei, és ezt a saját életükben kezdték látni, ami pedig hatalmas löketet adott ahhoz, hogy közelebb kerüljenek önmagukhoz. Ami pedig ennél is nagyszerűbb élmény volt, hogy elkezdték LÁTNI EGYMÁST. Megértették, hogy miért olyan szöges ellentétük mondjuk a padtársuk, vagy miért találnak valakit "hasonszőrűnek". Rengeteg "aha" élménynek voltam tanúja az asztrológia által, és sokkal tágabban és mélyebben láttam egy-egy tanítványom személyiségét, ami miatt sokkal jobban tudtam segíteni és érteni őket.

Szeretettel hívlak benneteket erre az izgalmas képzésre: Egy NemtipikusRák :)

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA: Két félév, azaz egy teljes év. Egy éven keresztül minden hónapban egy hétvégi nap, hogy az aktuális jegynek megfelelően tudjuk élni az életünket, áramolni az adott jegy energiáiban, és jógázni.

1. félév képzési napjai: Szűz: szeptember 16. Mérleg: október 7. Skorpió: november 4. Nyilas: november 25. Bak: január 6. Vízöntő: január 27.

Mind a 12 jegynek és ezáltal a jegy napjainak megvan a maga feladata, és nagy segítséget jelenthet, hogy a hagyományok útmutatásai alapján rendet tudunk teremteni az életünkben és a tennivalóink között, és ezeket az idő változó természetéhez igazíthatjuk.

JELENTKEZÉS: