80 órás akkreditált képzés: hangtáljóga® és hangtál-relaxáció® gyerekeknek

80 órás akkreditált képzés - hangtáljóga® és hangtál-relaxáció® gyerekeknek

Pedagógus Akkreditált 80 órás képzés
(Alapítási engedély szám: PED/85/10/2021) 

2021. évben: Szeptember 11-12, október 9-10, október 23-24 , november 13-14, december 4. 

Kiknek ajánljuk a képzést?

Bárkinek, aki érdeklődik a hangtálak és a terápiás jellegű, jógaalapú mozgásformák és a relaxáció iránt. Szívből ajánlom jógaoktatóknak vagy a jógát évek óta gyakorlóknak, gyermekjóga-oktatóknak, mozgásterapeutáknak, pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, természetgyógyászoknak. 

Mi a képzés előfeltétele?

I. Nem szükséges a hangtálak előzetes ismerete, mivel a képzés során alaposan elsajátítjuk a hangtálakkal kapcsolatos tudnivalókat és módszereket.

II. A jóga vagy egyéb alternatív mozgásformák alapfokú ismerete.

A HangtálTOS "hangtáljóga és hangtál-relaxáció gyerekeknek" módszer rövid ismertetése: 

A mindennapok rohanó világában, az iskolai élet pörgésében egyre nagyobb szükség van az időközönként beiktatott kikapcsolódásra, minőségi pihenésre és relaxációra. Frusztrált, kifáradt gyerekekkel és tanárokkal sokkal nehezebb tartós eredményt és koncentrált figyelmet elérni. A "hangtáljóga és hangtál-relaxáció gyerekeknek" módszer azokat a pedagógusokat szólítja meg, akik a 6 és 18 év közötti korosztály oktató-nevelő munkájával foglalkoznak. A hangtál-jóga kidolgozásakor olyan komplex módszer megalkotása volt a cél, ahol mindkét fél (tanár-diák) egyaránt ad és kap. Az oktatás két fontos főszereplője a tanár és a diák. Az ő viszonyuk, kiegyensúlyozottságuk, felkészültségük és koncentráltságuk az alapja egy jól harmonizáló együttműködésnek, amelyből szép eredmények születhetnek. A jóga és a terápiás hangtálak társításából született hangtáljóga támogatja a test és a tudat regenerálódását, visszaállítja a kibillent harmóniát, valamint elősegíti a teljes fizikai, mentális és érzelmi relaxációt. A hangtálak intenzíven hatnak mind a fizikai, mind pedig a mentális síkon. Oldódhatnak a stressz pontok és esély nyílik a mindennapok súlyának elengedésre. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a terápiás hangtálak széleskörű felhasználási lehetőségeivel, a hangtálak és a jóga ötvözetéből született hangtál-jóga módszertanával, megismerik és elsajátítják a hangfürdő technikáját, illetve a jóga relaxáción alapuló hangtál-relaxáció módszerét, amit mind saját, mind pedig a tanulók feszültségoldása érdekében biztonságosan tudnak majd alkalmazni.

"A képzés során megismerkedhetsz a hangtálak csodálatos világával, megtapasztalhatod az erejüket, mert tényleg "elmegyünk a falig", hogy megtudd, miért olyan fontos komolyan vennünk a minket érő pozitív és negatív rezgéseket. Továbbá tudást és gyakorlatot szerezhetsz, hogy hogyan lehet az iskolában tantermi körülmények között is megteremteni a harmóniát, akár csak egy hangtállal és a megfelelően megválasztott mozgás és relaxációs módszerek segítségével. Ha szeretnél a kezedbe egy varázseszközt és egy varázsmódszert, ahol a hangoknak köszönhetően minden áthangolódik és új rezgést vesz fel, ha szeretnéd elsajátítani a hangtál-relaxációt, ha a jógaórán szívesen alkalmaznád a hangtálakat, ha szeretnéd a zengőtálak zenéjével hangolni a tanítványaidat, akkor jó helyen jársz. Az áramló életérzés nem elérhetetlen a tanteremben sem."

Mit tanulunk pontosan a képzés során, és milyen tudást szerzek a végére?

- Megismered és sikeresen tudod alkalmazni és összeegyeztetni a gyermekjóga és a hangtál módszerét a mindennapi pedagógiai munkádban, ezzel elősegítve az óvodás és iskolás korú gyermekek testi/lelki/szellemi fejlődését a hangtállal kísért mozgáson, hangtáljógán, hangfürdőn, hangtál-relaxációkon és a hangtál-foglalkozásokon keresztül.

- Képessé válsz egy 45 perces hangtáljóga foglalkozás megtartására, és mind iskolai órákon mind pedig óvodai foglalkozásokon kreatívan használni tudod a tudásodat, valamint elsajátítasz rövid, 5-10 perces lazító, frissítő, koncentráció növelő vagy épp feszültséglevezető minifoglalkozásokat.

- Képessé válsz közvetlenebb kapcsolat kialakítására a gyerekekkel, mivel a pedagógus és a gyermekek közötti távolság megszűnése segíti a nyitottabb, őszintébb kommunikációt, az érzelmi intelligencia fejlesztését, valamit támogatja a szocializációs készségek fejlődését.

- Megismered, hogy milyen módon lehet erősíteni a gyerekek életkornak megfelelő egyensúlyérzékét, állóképességét és erőnlétét, hogy hogyan kell helyesen levezetni legalább 30-40 jógaászanát hangtálak kíséretével.

- Megismed a pózok pozitív hatásait, valamint a pózok dinamikus és páros verzióit is.

- Megismered a különböző koncentrációs képességet fejlesztő foglalkozásokat, és megtanulod a különféle jóga-légzőgyakorlatok hangtállal történő levezetését.

- Megismered a hangfürdő és hangtál-relaxáció technikai elemeit és ezeket megtanulod hatékonyan és segítő módon használni. Képessé válsz majd annak megítélésére, hogy a tanult módszer milyen esetben, és kinél alkalmazható, vagy milyen esetben és kinél kontraindikált. 

- Megtanulod a hangfürdők illetve hangtál-relaxációk levezetését felnőttek (kollégák és saját családod) körében, akár csapatépítő jelleggel, akár egészségnap keretében. 

- Megtanulod a gyerekek körében alkalmazni a hangfürdő és hangtál-relaxáció módszerét rövidebb és hosszabb időtartamban is. Megismered a módszer indikációit és kontraindikációit, és a relaxációk korosztályonként változó módszertanát. 

- Rengeteg relaxációban és jógában lesz részed, hogy tapasztalatot és biztos tudást szerezz. 


Milyen végzettséget ad a képzés?

Jógaoktatói végzettséggel: HangtálTOS gyermek hangtáljóga-oktató és gyermek hangtál-relaxáció vezető

Egyéb végzettséggel: HangtálTOS oktató, hangtálakkal végzett alternatív mozgásforma oktató és hangtál-relaxáció vezető 


Milyen oktatási eszközökre lesz szükség?

- A képzés során biztosítjuk az összes segédeszköz használatát, a jógamatracokat és a különböző terápiás hangtálakat is. Akkor is jelentkezhetsz a képzésre, ha még nincs hangtálad. A különféle terápiás tálakat ismertetni fogom, és a későbbiekeben a saját döntésedre lesz bízva, hogy melyiket szeretnéd megvásárolni. Fontos azonban tudni, hogy én hangtálak értékesítésével nem foglalkozok. 

Megjegyzés: A hangtálakat külön kell megvásárolni, a képzési díj nem tartalmazza a hangtálakat!!!!! 

Hol található a képzés helyszíne?

A képzés helyszíne Budakalászon található a Napüdvözlet Jógastúdióban. A település nagyon könnyen megközelíthető akár autóval, akár tömegközlekedéssel, a H5 Hév segítségével. 

Hány napos a képzés?

A képzés összesen 9 napos, viszont a módszer hatékonysága érdekében nem lehet intenzíven és összevontan megtartani. A képzési napok hétvégére esnek. 

Mennyibe kerül a képzés és mit tartalmaz?

A képzés ára: 145.000 Ft/ 9 nap

A képzés tartalmaz egy kb. 200 oldalas szakmai jegyzetet, ami az oktató munkáját segíti a későbbiekben is. 

A képzési díj NEM tartalmazza a hangtálakat, azokat külön kell megvásárolni. 

:) Tartalmaz továbbá sok-sok vidám pillanatot, új perspektívát a mindennapokra, hangtálhangban úszó csodás napokat, egy fantasztikus szakmai csapathoz való tartozás életre szóló lehetőségét! :) 

Mikor vannak az oktatási napok?

2021. évben:

Szeptember 11-12, október 9-10, október 23-24 , november 13-14, december 4. 

Hogyan lehet a képzésre jelentkezni?

A "jelentkezés a képzésre" oldalon tutod elküldeni az adataidat, ezzel regisztrálsz a képzésre. A bemutatkozó és motivációs levél rész kitöltése kötelező.