80 órás akkreditált képzés: hangtáljóga® és hangtál-relaxáció® gyerekeknek

80 órás akkreditált képzés - hangtáljóga® és hangtál-relaxáció® gyerekeknek

Pedagógus Akkreditált 80 órás képzés 
(Alapítási engedély szám: PED/85/10/2021) 

(80 órás képzés = 10 tanfolyami nap)

Tanfolyami napok:  2024. évben: szeptember 14-15, október 5-6, október 26-27, november 16-17, november 30-december 1. 


Kiknek ajánljuk a képzést?

Bárkinek, aki érdeklődik a hangtálak és a terápiás jellegű, jógaalapú mozgásformák és a relaxáció iránt. Szívből ajánlom jógaoktatóknak vagy a jógát évek óta gyakorlóknak, gyermekjóga-oktatóknak, mozgásterapeutáknak, pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, természetgyógyászoknak. 

Mi a képzés előfeltétele?

I. Nem szükséges a hangtálak előzetes ismerete, mivel a képzés során alaposan elsajátítjuk a hangtálakkal kapcsolatos tudnivalókat és módszereket.

II. A jóga vagy egyéb alternatív mozgásformák alapfokú ismerete.

A HangtálTOS "hangtáljóga és hangtál-relaxáció gyerekeknek" módszer rövid ismertetése: 

A mindennapok rohanó világában, az iskolai élet pörgésében egyre nagyobb szükség van az időközönként beiktatott kikapcsolódásra, minőségi pihenésre és relaxációra. Frusztrált, kifáradt gyerekekkel és tanárokkal sokkal nehezebb tartós eredményt és koncentrált figyelmet elérni. A "hangtáljóga és hangtál-relaxáció gyerekeknek" módszer azokat a pedagógusokat szólítja meg, akik a 6 és 18 év közötti korosztály oktató-nevelő munkájával foglalkoznak. A hangtál-jóga kidolgozásakor olyan komplex módszer megalkotása volt a cél, ahol mindkét fél (tanár-diák) egyaránt ad és kap. Az oktatás két fontos főszereplője a tanár és a diák. Az ő viszonyuk, kiegyensúlyozottságuk, felkészültségük és koncentráltságuk az alapja egy jól harmonizáló együttműködésnek, amelyből szép eredmények születhetnek. A jóga és a terápiás hangtálak társításából született hangtáljóga támogatja a test és a tudat regenerálódását, visszaállítja a kibillent harmóniát, valamint elősegíti a teljes fizikai, mentális és érzelmi relaxációt. A hangtálak intenzíven hatnak mind a fizikai, mind pedig a mentális síkon. Oldódhatnak a stressz pontok és esély nyílik a mindennapok súlyának elengedésre. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a terápiás hangtálak széleskörű felhasználási lehetőségeivel, a hangtálak és a jóga ötvözetéből született hangtál-jóga módszertanával, megismerik és elsajátítják a hangfürdő technikáját, illetve a jóga relaxáción alapuló hangtál-relaxáció módszerét, amit mind saját, mind pedig a tanulók feszültségoldása érdekében biztonságosan tudnak majd alkalmazni.

"A képzés során megismerkedhetsz a hangtálak csodálatos világával, megtapasztalhatod az erejüket, mert tényleg "elmegyünk a falig", hogy megtudd, miért olyan fontos komolyan vennünk a minket érő pozitív és negatív rezgéseket. Továbbá tudást és gyakorlatot szerezhetsz, hogy hogyan lehet az iskolában tantermi körülmények között is megteremteni a harmóniát, akár csak egy hangtállal és a megfelelően megválasztott mozgás és relaxációs módszerek segítségével. Ha szeretnél a kezedbe egy varázseszközt és egy varázsmódszert, ahol a hangoknak köszönhetően minden áthangolódik és új rezgést vesz fel, ha szeretnéd elsajátítani a hangtál-relaxációt, ha a jógaórán szívesen alkalmaznád a hangtálakat, ha szeretnéd a zengőtálak zenéjével hangolni a tanítványaidat, akkor jó helyen jársz. Az áramló életérzés nem elérhetetlen a tanteremben sem."

Mit tanulunk pontosan a képzés során, és milyen tudást szerzek a végére?

- Megismered és sikeresen tudod alkalmazni és összeegyeztetni a gyermekjóga és a hangtál módszerét a mindennapi pedagógiai munkádban, ezzel elősegítve az óvodás és iskolás korú gyermekek testi/lelki/szellemi fejlődését a hangtállal kísért mozgáson, hangtáljógán, hangfürdőn, hangtál-relaxációkon és a hangtál-foglalkozásokon keresztül.

- Képessé válsz egy 45 perces hangtáljóga foglalkozás megtartására, és mind iskolai órákon mind pedig óvodai foglalkozásokon kreatívan használni tudod a tudásodat, valamint elsajátítasz rövid, 5-10 perces lazító, frissítő, koncentráció növelő vagy épp feszültséglevezető minifoglalkozásokat.

- Képessé válsz közvetlenebb kapcsolat kialakítására a gyerekekkel, mivel a pedagógus és a gyermekek közötti távolság megszűnése segíti a nyitottabb, őszintébb kommunikációt, az érzelmi intelligencia fejlesztését, valamit támogatja a szocializációs készségek fejlődését.

- Megismered, hogy milyen módon lehet erősíteni a gyerekek életkornak megfelelő egyensúlyérzékét, állóképességét és erőnlétét, hogy hogyan kell helyesen levezetni legalább 30-40 jógaászanát hangtálak kíséretével.

- Megismed a pózok pozitív hatásait, valamint a pózok dinamikus és páros verzióit is.

- Megismered a különböző koncentrációs képességet fejlesztő foglalkozásokat, és megtanulod a különféle jóga-légzőgyakorlatok hangtállal történő levezetését.

- Megismered a hangfürdő és hangtál-relaxáció technikai elemeit és ezeket megtanulod hatékonyan és segítő módon használni. Képessé válsz majd annak megítélésére, hogy a tanult módszer milyen esetben, és kinél alkalmazható, vagy milyen esetben és kinél kontraindikált. 

- Megtanulod a hangfürdők illetve hangtál-relaxációk levezetését felnőttek (kollégák és saját családod) körében, akár csapatépítő jelleggel, akár egészségnap keretében. 

- Megtanulod a gyerekek körében alkalmazni a hangfürdő és hangtál-relaxáció módszerét rövidebb és hosszabb időtartamban is. Megismered a módszer indikációit és kontraindikációit, és a relaxációk korosztályonként változó módszertanát. 

- Rengeteg relaxációban és jógában lesz részed, hogy tapasztalatot és biztos tudást szerezz. 


Milyen végzettséget ad a képzés?

Jógaoktatói végzettséggel: HangtálTOS gyermek hangtáljóga-oktató és gyermek hangtál-relaxáció vezető

Egyéb végzettséggel: HangtálTOS oktató, hangtálakkal végzett alternatív mozgásforma oktató és hangtál-relaxáció vezető 


Milyen oktatási eszközökre lesz szükség?

- A képzés során biztosítjuk az összes segédeszköz használatát, a jógamatracokat és a különböző terápiás hangtálakat is. Akkor is jelentkezhetsz a képzésre, ha még nincs hangtálad. A különféle terápiás tálakat ismertetni fogom, és a későbbiekeben a saját döntésedre lesz bízva, hogy melyiket szeretnéd megvásárolni. Fontos azonban tudni, hogy én hangtálak értékesítésével nem foglalkozok. 

Megjegyzés: A hangtálakat külön kell megvásárolni, a képzési díj nem tartalmazza a hangtálakat!!!!! 

Hol található a képzés helyszíne?

A képzés helyszíne Budakalászon található a Napüdvözlet Jógastúdióban. A település nagyon könnyen megközelíthető akár autóval, akár tömegközlekedéssel, a H5 Hév segítségével. 

Hány napos a képzés?

A képzés összesen 10 napos, viszont a módszer hatékonysága érdekében nem lehet intenzíven és összevontan megtartani. A képzési napok hétvégére esnek. 

Mennyibe kerül a képzés és mit tartalmaz?

A képzés ára: 145.000 Ft/ 10 nap (Az árak nem emelkedtek, továbbra is 2021-es áron!!!)


A képzés tartalmaz egy kb. 200 oldalas szakmai jegyzetet, ami az oktató munkáját segíti a későbbiekben is. 

A képzési díj NEM tartalmazza a hangtálakat, azokat külön kell megvásárolni. 

:) Tartalmaz továbbá sok-sok vidám pillanatot, új perspektívát a mindennapokra, hangtálhangban úszó csodás napokat, egy fantasztikus szakmai csapathoz való tartozás életre szóló lehetőségét! :) 

Mikor vannak az oktatási napok?

2024. évben: szeptember 14-15, október 5-6, október 26-27, november 16-17, november 30-december 1.


Hogyan lehet a képzésre jelentkezni?

A "jelentkezés a képzésre" oldalon tutod elküldeni az adataidat, ezzel regisztrálsz a képzésre. A bemutatkozó és motivációs levél rész kitöltése kötelező. 

Vélemények a képzés után:

- Ez a tanfolyam maga a csoda. Minden alkalommal varázslatos dolgokat tanultunk és éltünk meg. Ez a tanfolyam életem egyik legjobb döntése volt. Új inspiráció a pedagógiai, gyógypedagógiai munkámban. De ami sokkal fontosabb a számomra, az az, hogy az önismereti utamon is nagyot léphettem előre. Ez a tanfolyam sokkal többet ad, mint az elnevezése, leírása ígér. Az órák hangulata mindig boldogságos, békességes. Barátságok, lelki kötődések születtek. Itt találkoztam egyben a 8 fokú jóga ágaival, és most állt össze, hogy mi is ez az egész rendszer. a relaxáció során sikerült több alkalommal is megtapasztalnom a teljes elengedést. Sok dologra láttam rá egy-egy alkalommal az életem egészét tekintve. a hangtál számomra a gyógyszer, a gyógyír minden testi-lelki gondra. Elvarázsol minden alkalommal, feltölt, ellazít, megnyugtat vagy felkavar, tettre sarkall... Örök hálám! (S. Szilvi - gyógypedagógus)

Találkoztam már a jógával korábban, de csak "edzőtermi" szinten. És most, hogy kicsit mögé is láthattam, magyarázatokkal, válaszokkal a miértekre, egy csoda ez az egész! Valóban megérezni a test felfrissülést, a lelki megnyugvást. És tényleg, mindent átmozgat, megmozgat, és még a hátfájásom is elmúlt. A képzés során örültem, hogy volt rá lehetőség a nagyobb hangtálak hangjára relaxálni. Rádöbbentem, hogy mennyire fontos az izmok ellazítása, és a mentális pihenés. Szerettem az aktív és passzív változatot is. Hatalmas élmény megtapasztalni a terápiás tálak rezgését, erejét. És erre volt lehetőség bőven. Nagyon köszönöm! Akikkel a tanfolyamon együtt voltam: Áh, hatalmas társaság! Igazi színkavalkád. Nagyon fog hiányozni a társaságuk, a beszélgetések, a nevetések, a tudás, amit mindenki hozott magával, és megosztott mindenkivel önzetlenül. Köszönöm, hogy részese lehettem! (G. Kati)

- A jóga számomra a testi felfrissülést, "életre hívást" jelenti. Az egyes testrészek befeszülését és a blokkok oldását, valamint energiával való feltöltését szinte azonnal megkapom a jóga által. Az "ép testben ép lélek" abszolút ideillő mondás. A relaxáció pedig szembesülés önmagammal. A lelki feszültségek feloldása. Nyugalom és harmónia. Minden egyes relaxáció után feltöltődés, béke tölt el. A hangtál számomra 'egy belépés a varázslat birodalmába'. A béke hangjaként tudnám bemutatni. Amint megszólal, elönt a belső nyugalom és harmónia. A testre téve, a rezgések simogató hullámai által, mélyebb ellazulást élek át. Nagy változáson mentem keresztül. Az életemet igyekszem tudatosabban élni, az "itt és most-ban" lenni, figyelni a jelen visszaadhatatlan pillanataira. ....és a képzés mit adott még? Mindent: - békét, - nyugalmat, - szeretetet, - harmóniát, - új utat, - felismeréseket, - barátokat, - számtalan ölelést, - meghatódást. KÖSZÖNÖM, HOGY RÉSZESE LEHETTEM ENNEK A CSODÁNAK!!!  (B. Zsanett - pedagógus)

A jóga által frissebb, élénkebb lettem, erősödött az izomzatom, kevèsbè fàj a hátam, térdem, rugalmasabb lettem, jobb lett a vèrkeringésem. Gyakorlâs után felszabadultabbnak, lazábbnak, boldogabbnak èrzem magam. A relaxáció testi lelki ellazulàst ad, segíti a mindennapos stresszoldást, csökkenti a szorongàst. Segít helyreàllítani az egyensúlyom, megtalálni a nyugalmat. Egy- egy relaxàció utàn sokkal pihentebb leszek, nő a teherbírásom. Már jó ideje vonzódtam a hangtàlakhoz, èrdekelnek a rezgèsek, hanghullámok, ezèrt is jelentkeztem erre a tanfolyamra. Amikor meghallottam èlőben a hangtálak hangját azonnal tudtam, hogy jó helyen vagyon, èreztem a rezgèsek erejét az egèsz testemben, a kellemes ellazulàst, energiaáramlást, belső békèt. Nagyon hiszek a hangtálak, rezgèsek öngyógyító erejèben! A HANGTÁLTOS képzèsen tanultakat alkalmazva sok-sok erőt energiát tudok gyűjteni a hètköznapokra. Pedagóguskènt szeretnèm tovàbbadni a tudàst az èrzèst a gyerekeknek, ès segíteni őket a mindennapi stressz okozta feszült állapotok, energiablokkok oldásában, segítséget nyújtani a tanulàsi nehézségek leküzdésében, javítani a koncentràciójukat, harmonizálni a viselkedésüket. (V. Marcsi - óvodapedagógus) 

 A jóga a testmozgás és elvégzett gyakorlatokat öröme mellett nekem egy pozitív és inspiráló életszemléletet adott. A relaxációval egy mindennapokba beépíthető, egyszerűen kivitelezhető feszültség oldó módszert sajátíthattam el, ami mindig kéznél van a stresszes időszakokban is. A hangtálak csodálatos rezgése elvarázsol és magával ragad. Elmélyíti és megkönnyíti a relaxációt. A tanfolyam sokkal többet adott, mint amire számítottam. Fantasztikus oktatóval és csodálatos csapattal vehettem részt rajta. A módszer tökéletes módja annak, hogy a gyerekek életébe szórakoztató módon csempésszük be a relaxációt, feszültségoldást, az életkori sajátosságaikat figyelembe véve. Végig kísérve őket a hangtálak csodaszép hangjával és rezgéseivel, amelyek tökéletesen egészítik ki a jóga gyakorlatait és jótékony hatásait. (K-Sz Virág - gyógypedagógus)

- A képzésen a jóga ászanák gyakorlását egy teljesen új perspektívából ismerhettem meg. A hangtálakkal kísért ki-és belégzés áramlóbbá, elmélyültebbé tette számomra a testgyakorlást és örömmel tapasztaltam, hogy a gyerekjóga óráimon a gyermekekre is hasonló hatással van a hangtál-jóga. Bogi jógafilozófiából is új színfoltokkal látta el eddigi tudásom, ismereteim: kifejezetten izgalmas volt számomra a szanszkrit kifejezések magyarázata, a hindu kultúrkörből behozott mesék, anekdoták színes, szórakoztató előadásmódja. Pranayama és koncentrációs gyakorlatokban is bőven volt részünk. A hangtál-relaxáció nagyon sokat adott számomra: úgy fogalmazhatnám, hogy eddig sosem tapasztalt elengedést élhettem meg. A testlazítás, légzésfigyelés, vizualizáció a hangtálak kíséretében színesebb, elmélyültebb, fókuszáltabb, hatékonyabb, mint nélkülük. A hangtálakra mindig is csodálattal tekintettem. Most közelebb kerülhettem hozzájuk, de még mindig úgy érzem, sok mindent nem fedtek fel magukból, ezért minden erőmmel azon leszek, hogy még többet tudjak meg róluk. A képzés inspirált, újabb szárnyakat adott és a gyerekekkel végzett "munkámhoz" szükséges kreatív energiákat felébresztette. Csodálatos volt a légkör, amiben a képzésen részünk lehetett: szeretetteljes szövetséggé kovácsolt össze minket Bogi és a módszere. Valóban "összerezegtünk", összehangoltak minket a hangtálak és a jóga. A képzés minden pillanata feltöltő, építő, tápláló volt. Várom a folytatást. (P. Zsuzsanna - pedagógus, gyermekjóga oktató)

- Amit számomra a tanfolyam adott: közösség, őszinteség, nyitottság, odafigyelés, empátia, szeretet, elfogadás. A jógában a páros és csoportos gyakorlatok közösségi élménye volt rám a legnagyobb hatással. A relaxációtól megnyugvást és békét kaptam, a hangtálak hangja és rezgése pedig mélyebbre visz, segít elengedni minden külső zajt és belső feszültséget.  (D. Piroska - zenetanár - jógaoktató) 

- Hálás köszönet azért, mert egy "láthatatlan kéz" idevezetett. Minden nap minden percét csodálattal éltem meg. Nagyon sokat tanultam magamról. A jóga felszabadulást ad, a relaxáció segíti az elmém lecsendesedését, a hangtálak csodálatos hangja és rezgése segíti a lelkem felemelkedését. (P. Andrea - kozmetikus)